Kritiek op Odgaard en Ejuke: ''Zij gingen puur voor eigen geluk''

Halve scholen en voetbalclubs kregen een uitnodiging, seizoenkaarthouders die hadden opgezegd mochten gratis plaatsnemen in het Abe Lenstra Stadion; alles was er aan gedaan om de tribunes weer vol te krijgen. SC Heerenveen liet echter op het veld de kansen liggen om het publiek aan zich te binden.

"Heerenveen jaagt fans de deur weer uit", was de kenmerkende titel boven het wedstrijdverslag van het Friesch Dagblad. "Eindeloos groot was de voorpret richting de Derby van het Noorden. Drie zeges op rij zorgden ten langen leste weer eens voor lange rijen voor de kassa’s van het Abe Lenstra Stadion. Maar in dat theater viel gisteren bitter weinig te genieten", schrijft journalist Edward Jorna.

"Veelzeggend voor de afschuwelijk slechte wedstrijd was dat er in negentig minuten (en in totaal elf minuten extra tijd) slechts één echte kans door beide partijen werd gecreëerd", vervolgt Jorna kritisch. "Dat was kort voor tijd toen Sven Botman uit een hoekschop van Joey Veerman van dichtbij kon inkoppen. Zonder veel moeite kon FC Groningen-doelman Sergio Padt redding brengen."

"Eén kans. Daar waren de 22.000 toeschouwers dus voor naar het stadion gekomen. Natuurlijk, ze hadden twee elftallen gezien die hun best hadden gedaan. Maar het publiek wil meer. Het wil vermaak. Echt verwend werden ze de afgelopen seizoenen immers niet. Het was daarom dat Heerenveen-trainer Johnny Jansen na afloop ook zo teleurgesteld was."

"In het Abe Lenstrastadion zaten gistermiddag zeker 5000 toeschouwers die de reis naar het voetbalstadion zelden maken. Het was de kans die toeschouwers vast te pinnen op hun stoel. Maar helaas", aldus Jorna, die vond dat vooral Jens Odgaard en Chidera Ejuke eens in de spiegel mogen kijken. "Met het hoofd naar beneden gingen beide heren negentig minuten puur voor eigen geluk."

"Ze zouden inmiddels moeten weten dat dat een zinloze missie is", aldus Jorna, die zag dat ook andere spelers moeite hadden om kansen te creëren. "Joey Veerman en Mitchell van Bergen hadden gisteren hun dag niet. Dat kan. Maar ze probeerden in ieder geval nog in dienst van het elftal te spelen."

Drie zeges op rij zorgden ten langen leste weer eens voor lange rijen voor de kassa’s van het Abe Lenstrastadion. Maar in dat theater viel gisteren tegen FC Groningen bitter weinig te genieten https://t.co/4yaDm6Y6ZY

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) October 28, 2019
Lees meer: