Kritiek op fans: ''Waar is dat sympathieke pompeblêdenclubje gebleven?''

SC Heerenveen liet zondagmiddag dure punten liggen in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Emmen-watcher Ernst Slagter was aanwezig bij de eerste Eredivisie-wedstrijd van FC Emmen in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik voel me in alle drie provincies thuis. Zo ook in de voetbalstadions", zegt hij in het Dagblad van het Noorden. "Ik kreeg zondag in de perskamer van SC Heerenveen meteen een stukje sûkerbôle aangeboden door Judy, de beminnelijkste gastvrouw van de Nederlandse velden. De heerlijke traktatie was tevens mijn ontbijt. Dat krijg je van wedstrijden die om kwart over twaalf beginnen. Judy begreep het. Ze glimlachte en zette de koffie extra sterk."

William Pomp, FC Groningen-watcher van het Dagblad van het Noorden, was in het verleden te spreken over SC Heerenveen. "Staan bij het volkslied in het Abe Lenstra Stadion doe ik trouwens ook. Gewoon uit fatsoen", geeft hij aan. "Ik heb - daar moet ik eerlijk in zijn - inmiddels wel overwogen het de eerstvolgende keer te weigeren."

"Dat heeft te maken met het deel van het Heerenveen-publiek dat zijn eigen spelers uitfluit, al spelen ze maar een bal terug", legt hij uit. "Dat zijn toch geen supporters? Inmiddels is het zelfs zover dat het die jongens dun door de broek loopt als ze thuis spelen. Waar is dat sympathieke pompeblêdenclubje gebleven waar iedereen ergens wel een beetje van hield?", aldus Pomp.

Lees meer: