Kritiek op Dresevic: ''Hij gaat het duel gewoon te makkelijk aan''

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en Sparta van afgelopen weekend was vooral die van de twee goals van Chidera Ejuke. Al vroeg in de eerste helft trof ook Rodney Kongolo het net met een fraai schot, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege hands.

"Hij schiet hem onberispelijk binnen, maar het is aanvallend hands, hè? Eigenlijk kan hij er zelf niet al te veel aan doen, maar hij blijft in balbezit en heeft er dus voordeel van. Dus wordt het afgekeurd", constateert analist Mario Been in de rust van het duel bij FOX Sports. De oud-speler van onder meer Feyenoord en SC Heerenveen begrijpt de beslissing van arbiter Joey Kooij goed.

Het argument dat de beslissing altijd in het nadeel is van de aanvallende partij, gaat er bij Been niet in. "Als je er voordeel uit haalt is het ook wel weer een voordeel van de aanvallende partij. Dus ik kan me voorstellen dat wanneer de regel nu eenmaal zo is, we dat moeten accepteren", aldus Been, die het eveneens terecht vond dat de openingsgoal van Lars Veldwijk werd goedgekeurd.

De spits van Sparta duwde verdediger Ibrahim Dresevic overduidelijk in de rug, maar Kooij vond het niet zwaar genoeg en ook de VAR zag geen reden om in te grijpen. "Het is een slim duwtje van Veldwijk naar Dresevic, die het duel gewoon te makkelijk aan gaat. Hij krijgt een heel licht duwtje in z'n rug en daarmee wint hij het duel. Het was ook wel heel erg geweest als daar weer iemand had opgetreden."

Zelf vond Dresevic het overigens ook geen overtreding. "Dit soort dingen gebeurt nu eenmaal. Ik sprong eerder dan hij, werd uit balans gebracht, maar vond het geen overtreding."

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand