Kritiek op commercieel manager: "Waarom wordt zo op de man gespeeld?"

Martin Koopman (L), Ferry de Haan (M) en Cees Roozemond (R)
Martin Koopman (L), Ferry de Haan (M) en Cees Roozemond (R) Foto: © Orange Pictures

Ferry de Haan neemt het in gesprek met Omrop Fryslân op voor commercieel manager Martin Koopman van SC Heerenveen. De manager heeft al regelmatig te maken gehad met kritiek.

"Als je het hebt over het op de man spelen, dan doel ik vooral op mijn collega. Daar ga je het vast nog over hebben", begint De Haan. Omrop Fryslân zegt verschillende sponsoren gesproken te hebben die een kritisch geluid lieten horen over Koopman. "Ik kan daar heel open over zijn: ik heb dit vanaf het eerste moment dat ik op deze stoel zit met hem besproken."

"Wij moeten ervoor zorgen dat als wij A zeggen, we ook A doen. En dat iemand hem een aardige man vindt of niet, dat heeft misschien ook met uitstraling te maken. Ik zie hem als een lobbes. In de basis is het gewoon een goede man. Als je iemand een rare man vindt, betekent dat niet dat hij zijn werk niet goed doet", vervolgt de algemeen directeur van SC Heerenveen.

Bij een sponsorbijeenkomst in september verzorgden de vrouwen van Heerenveen de bediening. Koopman maakte toen de opmerking dat het hun 'natuurlijke habitat' was. "De opmerking heb ik gehoord. Ik stond ernaast. Ik keek mijn buurman aan en we dachten meteen: dit is niet handig. Binnen een minuut heb ik hem daar ook op aangesproken. Maar dan neemt het een vlucht waarvan ik denk: hoe kan dat nou?"

"Er valt mogelijk van alles op hem aan te merken. Maar de omzet is wel gestegen. En dan vraag ik me af: waarom wordt er zo op de man gespeeld? Ik begrijp dat niet. Je mag iemand een lul vinden, maar ik proef wel zaken waarbij ik me afvraag: waar gaat dit naartoe? Als ik dan vraag om eens met concrete dingen te komen, dan blijft het altijd stil", besluit De Haan.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
za
3/02
Fortuna Sittard
18:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
8 SC Heerenveen 14 -3 19
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
11 Fortuna Sittard 14 -9 16
Bekijk de hele stand