Krijgt Jansen SC Heerenveen nog aan het voetballen? "Tijd is er niet"

Johnny Jansen
Johnny Jansen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen neemt het zaterdagavond op tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Trainer Johnny Jansen hoopt dat zijn ploeg dan wat gevaarlijker wordt. De oefenmeester vindt dat de Friezen weinig creëren.

"Dat was voor de winter eigenlijk ook al zo", reageert Jansen voor de camera van de Leeuwarder Courant. "In de organisatie staan we goed, voor de winter gaven we echt heel weinig weg. Nu krijgen we jammer genoeg wel goals tegen. Het staat verdedigend zeker niet slecht, alleen moeten we het aanvallend anders gaan inrichten nu Joey (Veerman, red.) is weggegaan. Dat is wel lastig."

"We proberen wel van alles te bedenken om daar vorm aan te geven. Daar trainen we hard voor, maar het is niet zomaar voor elkaar", meent Jansen, die Veerman wel mist. "Joey was bij bijna vijftig procent van de goals betrokken. Dat geeft aan hoe belangrijk hij daarin is geweest. Maar Joey is er niet meer en we moeten door. Met deze groep moeten we het doen, punt."

Jansen krijgt ook de vraag of hij Heerenveen nog aan het voetballen krijgt. "Het is eigenlijk weer een andere samenstelling, dus je moet eigenlijk de tijd nemen om dat voor elkaar te krijgen. Maar die tijd heb je niet, want je moet gewoon punten pakken. Er komen hopelijk nog een aantal jongens bij, maar je moet nog steeds een elftal vormen. Dat is wel een pittige periode, maar we doen er alles aan", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 22 mei 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand