Kraay jr. schrikt van SC Heerenveen: "Ik was al naar huis gegaan"

Hans Kraay jr.
Hans Kraay jr. Foto: © Pro Shots

Hans Kraay Jr. is geschrokken van het spel van een aantal spelers van SC Heerenveen. Dat vertelt de analist bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

SC Heerenveen verloor zaterdag met 0-2 van Go Ahead Eagles. In de wedstrijd lieten de Friezen tijdens de tweede helft letterlijk niets meer zien. In de uitzending vertelt Kraay dat hij niet onder de indruk was van het spel van de centrale verdedigers aan Friese zijde: “Ik heb gisteren Pawel Bochniewicz en Sven van Beek ballen heen en weer zien spelen... Ze hebben gewoon 121 keer breed gespeeld. Voordat zij een spits bereiken, heeft mijn schoonmoeder al twee truien gebreid.”

De analist geeft aan dat de opbouw van de Friezen tergend langzaam was: “Go Ahead liet het maar. Haye kwam er soms nog tussen, maar dat vond Go Ahead ook prima.” Tafelgenoot Mario Been sluit zich bij de woorden van zijn collega aan: “Wat een verschil met vorige week, hè?”, wijzend op de 3-2 overwinning van Ajax vorige week.

Kraay vindt dan ook dat de centrale verdedigers wel wat vaker terug konden vallen op het geven van een lange bal: “Er zitten niet voor niets 22.000 mensen. Dan denk je: je mag 'm ook wel een keer op Pelle van Amersfoorst lepelen. Dit was de wedstrijd. Ik zou na twintig minuten naar huis zijn gegaan”, besluit Hans.

Lees meer:
0 reacties