Kraay kritisch op SC Heerenveen: ''Het leek nog niet eens op voetbal''

Joey Veerman liet zich na de wedstrijd tegen Sparta gaan over SC Heerenveen-fans die spraken over gebrek aan 'passie, strijd en beleving'. Analist Hans Kraay jr. is het wel met de Volendamse middenvelder eens, die zelf spreekt over een gebrek aan kwaliteit.

"Het ligt ook aan de kwaliteit", zo vertelt Kraay tijdens de uitzending van Veronica Inside. "Ik was twee weken geleden nog bij SC Heerenveen tegen FC Utrecht en toen deden Joey en Henk Veerman niet mee. Het was zestig minuten lang niet om aan te gluren. Het leek nog niet eens op voetbal. In de 61ste minuut komen Joey en Henk erin, en dan is het in één keer een ander spel."

Kraay ziet toch wel een paar aardige verdedigers rondlopen bij de Friezen. "Ze hebben een paar goede verdedigers met Pawel Bochniewicz, Ibrahim Dresevic en Jan Paul van Hecke. Je hebt dreiging met Mitchell van Bergen, maar die maakt nooit een goal. Die vindt dat hij hogerop moet, maar Heerenveen is zijn niveau. Je hebt dan nog Veerman en Veerman, maar dan houdt het qua echt voetbal wel op", aldus Kraay.

Lees meer: