'Korneev was een mooie speler, maar Talan was ook steengoed''

Ronnie Pander gold in zijn tienerjaren als een van de grotere talenten van de jeugdopleiding van SC Heerenveen, maar wist zich uiteindelijk niet tot een basisspeler op te werken. Toch speelde hij 44 officiële wedstrijden voor de club, waarvan ook enkele in het UEFA Cup-toernooi van 1998/99.

In de jaren negentig mocht de geboren Harekiet bovendien samenspelen met enkele grote spelers uit de clubgeschiedenis. "Dat zijn er wel wat, moet ik zeggen", als Pander bij Radio Camataru gevraagd wordt naar de beste spelers met wie hij heeft samengespeeld. "Jon Dahl Tomasson was wel speciaal, die was zo doelgericht en kon goed vanuit het middenveld voor de goal komen."

"Als je puur kijkt naar techniek en mooie speler zijn, dan heb je natuurlijk Igor Korneev. En ook Jeffrey Talan was steengoed, of hij nou rechtsbuiten was of rechtshalf, echt hele goed. Inzicht, zo snel met die voetjes, slim... Ruud van Nistelrooy natuurlijk met z'n ontzettende drive en de geilheid om een goal te maken en beter te worden. Maar puur qua voetbal Jeffrey Talan en Igor Korneev."

Als speler maar ook als trainer weet Pander als geen ander dat de intrinsieke motivatie enorm belangrijk is om de top te bereiken, zeker als je niet het grootste talent bent. Tieme Klompe is daarvan een mooi voorbeeld, stelt Pander. "Tieme was in die tijd ook één van mijn concurrenten centraal achterin. Op die positie komt inzicht ook meer van pas. En Tieme was daarnaast ook een steengoede verdediger."

Klompe is daarnaast ook een voorbeeld van een typische laatbloeier. "Hij kwam vanuit Roden over naar onze beloften. Toen was het nog een frêle nummer tien. Daarna is hij omgeturnd tot een meedogenloze mandekker met een goede inzicht. Later had je met Petter Hansson ook zo'n speler, in dat rijtje kun je hem wel zetten. Dat zijn wel types die bij de club passen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand