Koreaanse ambities overtuigen Kobayashi: ''Gaan voor promotie''

In dienst van SC Heerenveen (2016-2019) werd Yuki Kobayashi nog regelmatig opgeroepen voor het nationale elftal van Japan, maar twee jaar speelt de 29-jarige middenvelder op het tweede niveau in Zuid-Korea. Voor de Japanner was het vooral een keuze op gevoel.

"Seoul E-Land FC was zo enthousiast, dat raakte me en hielp me in de beslissing om voor deze club te kiezen", vertelt Kobayashi na zijn debuut in de K League, opgetekend door Goal.com. "Omdat de competitie hier al halverwege is, zal ik mijn uiterste best doen om me snel aan te passen. Hoewel ik nooit eerder in de K League heb gespeeld, zie ik overeenkomsten met de J League (van Japan, red.)."

Er was ook interesse vanuit de J League, de hoogste K League in Zuid-Korea en Europa. "Ik denk niet dat het te moeilijk wordt om me hier aan te passen. Ik ga ervoor zorgen dat Seoul E-Land FC gaat promoveren naar de K League 1, dat is ons doel voor dit seizoen." Op dit moment staat Kobayashi echter op een achtste plek in een competitie met tien clubs.

Lees meer: