'Kongolo kan veel beter, maar loopt als een dood vogeltje rond''

SC Heerenveen miste in de laatste weken van 2020 al de echte vorm, maar tegen Fortuna Sittard vielen wel erg veel spelers tegen. Clubwatcher Roelof de Vries zag niet alleen de 'usual suspects' door de mand vallen, maar bijvoorbeeld ook middenvelder Rodney Kongolo.

"We hebben het wel vaker gehad over Woudenberg en Floranus, de beide backs. Nou, Akujobi was niet veel beter", begint De Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Maar ik maak me zo langzamerhand ook echt zorgen om beide vleugelaanvallers, want die laten ook he-le-maal niets meer zien. Nygren al een tijdje niet. Arjen van der Heide viel goed in, het is fijn dat hij weer terug is."

"Hij heeft niet alleen dreigen met een dribbel en een pass, maar heeft ook veel meer verdedigende kwaliteiten. Die geeft veel meer druk", vervolgt De Vries, die daarentegen het optreden van Rodney Kongolo teleurstellend vond. "Halilovic komt eraan en ik denk dat Kongolo zijn basisplek kwijtraakt en dat lijkt me ook meer dan terecht. Want die kan veel beter, maar loopt als een dood vogeltje rond."

"Ik vind een middenveld met Halilovic, Veerman en Siem de Jong nu al beter klinken dan met Kongolo en Batista Meier", aldus De Vries, die in het verleden nog veel verwachtte van Kongolo. "Hij heeft ook wel de potentie en daarom irriteert hij mij ook. Hij kan veel meer dan hij tot nu toe heeft laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat Johnny Jansen dat ook vindt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand