'Komt er een soort machtsovername en willen ze meer invloed?''

Met de presentatie van Ausnutria is SC Heerenveen in elk geval de komende 2,5 jaar voorzien van een mooie hoofdsponsor. De producent van melkpoeder en flesvoeding uit Heerenveen zal de Friese club de komende jaren voor zo'n 750.000 euro per jaar ondersteunen.

Eén van de belangrijkste pionnen in het geheel is Ausnutria-directeur Bart van der Meer, die in het verleden voorzitter was van het Stichtingsbestuur van SC Heerenveen en daarvoor ook is 'geridderd' tot Heer van Heerenveen. "Maar hij is in het verleden gebrouilleerd met een aantal mensen, waaronder ook Riemer van der Velde", vertelt clubwatcher Roelof de Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Hij zorgde er (in 1983, red.) min of meer voor dat Riemer bij de club kwam, maar stuurde uiteindelijk ook Yme Kuiper en Henk Hoekstra weg en daarover is een enorme ruzie ontstaan. Dat is nooit meer goedgekomen en de vraag is of dat ooit gaat gebeuren", aldus De Vries, die erg benieuwd is hoe Van der Meer nu als hoofdsponsor uiteindelijk toch weer bij SC Heerenveen is terecht gekomen.

De clubwatcher heeft zo zijn vermoedens. "Fedde Pronk is voorzitter van het Stichtingsbestuur en ook voormalig directeur bij de Rabobank. Van der Meer zat daar ook - weliswaar niet in dezelfde tijd - maar die die kennen elkaar goed. Dus de kans is groot - al bevestigen beide partijen dat niet - dat Pronk de contacten heeft gelegd met Van der Meer en zo de nieuwe hoofdsponsor heeft binnengehaald."

"Maar dan blijft de vraag: waarom? Is dat puur omdat je dan voor zo'n 750.000 euro Ausnutria op het shirt krijgt of zit er iets achter? Komt er een soort machtsovername en willen ze meer invloed hebben? Er zit mogelijk ook wel een partij achter van rijke Friezen en Heerenveners, al moet je afwachten of die er allemaal weer bij gaan komen, maar dat zou kunnen."

De Vries verwacht niet dat Van der Meer uit is op meer macht binnen SC Heerenveen. "Het kan ook zijn dat Pronk die groep erbij wil halen omdat hij denkt dat het goed voor de club is, of hij dat hij op dit moment écht aan het verbinden is. Dus dat hij alle partijen bij elkaar wil brengen, inclusief Riemer en een Klaas de Leeuw (oud-directeur Van Wijnen, red.) en Sybren van der Goot (BMW-dealer De Beier)."

Ondertussen kunnen de intenties van Ausnutria ook gewoon heel legitiem zijn. "Het hoofdkantoor gaat van Zwolle naar Heerenveen, dus die uitleg is ook wel plausibel. Ik denk dat dat het ook is, maar ook dat er meer achter zit", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand