Koeman snapt niks van totale off-day: "Struikelde zelfs over de bal"

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © BSR Agency

Oud-Heerenveen speler Joey Veerman werd dinsdagavond al na 35 minuten gewisseld in de EK-wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk. De PSV-middenvelder kende een totale off-day en dus besloot coach Ronald Koeman in te grijpen.

Koeman snapt niks van het zwakke spel van Veerman. "Ik weet niet hoe het kan", zegt de bondscoach bij de NOS over het optreden van de Volendammer. "Dat zou je hem zelf moeten vragen. Ik vond dat er iets moest gebeuren. Daar ben ik voor. Begrip voor het moment ook voor hem, hoe pijnlijk het is. Ik had meer kunnen wisselen, maar ik vind dat je als trainer in moet grijpen als we het eerste halfuur zo spelen en heel veel balverlies lijden."

"Daar was Joey er natuurlijk ook één van", weet Koeman. Veerman leverde zestien van zijn 29 balcontacten in bij een Oostenrijkse speler. Hoe dat kon gebeuren weet de bondscoach ook niet.  "Ja, jij vraagt dat aan mij, maar daar heb ik geen antwoord op. Sorry. Hij struikelt een keer over de bal. Hij geeft ballen weg. Dat moet je hem vragen. Voor mij is het onverklaarbaar, want dat is zijn specialiteit."

Lees meer:
0 reacties