Koeman krijgt tip voor basisopstelling: "Onze vriend Veerman"

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Aan tafel bij Vandaag Inside Oranje is men het niet eens over de rol van voormalig PSV-aanvaller Memphis Depay. Bram van Polen en René van der Gijp vinden dat hij moet starten. Johan Derksen denkt er anders over.

"Memphis wel of niet in de spits?", vraagt presentator Wilfred Genee bij Vandaag Inside Oranje. "Ja, die zou ik gewoon het vertrouwen geven", zegt Bram van Polen. "Dat is in potentie je beste speler. Ik zou hem zeker opstellen, want ik zie ook niet echt andere opties als ik eerlijk ben."

Brian Brobbey zou ook in de spits kunnen starten. "Nee joh", haakt Van der Gijp in. "Lekker met die Memphis in de spits spelen. Je wil nu geen scheve gezichten in de selectie krijgen. Laten we hopen dat hij er één of twee maakt en er wat beter inkomt."

Derksen vindt dat er genoeg redenen zijn om Memphis op de bank te zetten. "Je zou hem kunnen vervangen. Als je twee keer slecht speelt, kan dat een reden zijn. Ik zie ook niet in dat hij tegen Oostenrijk ineens beter speelt. Daar geloof ik niet in. Die jongen heeft de vorm niet."

Van der Gijp vindt overigens wel dat oud-PSV'er Xavi Simons uit de basis mag. "Die zou ik een keertje aan de kant laten. Even tot rust komen. Dan zet je onze vriend uit Volendam (Joey Veerman, red.) er weer in. Lekker balletjes geven."

Lees meer:
0 reacties