KNVB komt met richtlijnen: wedstrijd gaat door bij dertien spelers

Corona treft het betaald voetbal
Corona treft het betaald voetbal Foto: © Orange Pictures

De KNVB heeft dinsdagmiddag overleg gevoerd met de clubs in de Eredivisie. De Nederlandse voetbalbond heeft later op de dag de nieuwe richtlijnen gepresenteerd om coronabesmettingen zoveel mogelijk tegen te gaan.

De KNVB heeft de clubs nadrukkelijk opgeroepen om de 1,5 meterregel in acht te houden (vooral in kleedkamers, bij de lunch, bij wedstrijdbesprekingen en in het vervoer). Het opvolgen van de basismaatregelen blijft cruciaal bij het voorkomen van uitbraken binnen het team.

Daarnaast geeft de voetbalbond aan dat een wedstrijd in de Eredivisie doorgaat als een club tenminste dertien spelers waarvan één keeper op de been kan brengen. Om dat te bepalen, dient een club 25 testen af te nemen (van spelers die op reguliere basis meetrainen met de selectie) en te overleggen aan de KNVB. Spelers die na onderling contact in quarantaine zitten en geblesseerde spelers worden niet meegerekend.

Daarnaast kunnen clubs (ook kort voor een wedstrijd) worden getroffen door een medische ongecontroleerde uitbraak. In zo'n geval worden in zeer korte tijd steeds meer spelers positief getest. Bij een dergelijke snelle stijging van het aantal positief geteste spelers kan worden besloten om een wedstrijd uit te stellen om verdere besmettingen te voorkomen.

In alle gevallen bepaalt het bestuur betaald voetbal of uitstel van een wedstrijd wordt verleend. Voor een volgende wedstrijd geldt dat, na contact tussen club- en bondsarts, wordt afgewogen of redelijkerwijs kan worden verwacht dat spelers voldoende zijn hersteld om een wedstrijd te spelen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand