Kleine kans Grindheim op deelname WK

Christian Grindheim heeft met Noorwegen nog altijd een kans op deelname aan het WK dankzij een 2-1 overwinning op het Macedonië van Goran Popov. Noorwegen is in de poule als tweede geëindigd achter het Nederlands elftal, dat maar liefst veertien punten meer binnenhaalde. De Noren zijn afhankelijk van de resultaten in andere poules want alleen de acht beste runner-ups maken in play-offwedstrijden nog kans op het WK.

Voor Grindheim, die 71 minuten speelde tegen Macedonië is er dus nog altijd kans. Voor zijn ploeggenoot aan de andere kant, Goran Popov, gaat het WK voorbij. Popov speelde overigens de gehele wedstrijd en ontving in de eerste helft een gele kaart. Macedonië is met zeven punten als vierde geëindigd, op twee punten van de nummer laatst: IJsland.

Van de jeugdinternationals kwamen Samir Fazli (Macedonië onder 21) en Tarik Elyounoussi (Noorwegen onder 21) in actie. Fazli mocht 25 minuten voor tijd invallen bij een 1-1 tussenstand, wat uiteindelijk ook de eindstand zou worden. Tarik Elyounoussi speelde de gehele wedstrijd bij de Noren en verloor uiteindelijk met 1-3 van Jong Servië, waar oud-Heerenvener Miralem Sulejmani meespeelde.