Kjartansson opnieuw trefzeker: ''Veel clubs met interesse''

SC Heerenveen-doelwit Vidar Örn Kjartansson (24) heeft zaterdagavond wederom zijn scoringsdrift laten zien in de Noorse competitie. De spits van Vålerenga scoorde tegen Strømsgodset IF alweer zijn 14e treffer in 16 competitieduels. "Mijn zaakwaarnemer heeft geen namen genoemd, maar gezegd dat er vele clubs zijn die interesse hebben," zegt Kjartansson tegenover het Noorse Dagbladet

"Ik ben blij om te horen dat grote clubs mij volgen, dat is een mooie vorm van erkenning," zegt Kjartansson, die naar verluidt ook gevolgd wordt door de Franse clubs Bordeaux en AS Monaco. "Nee, we hebben het nog niet besproken, maar de club heeft gezegd dat ze me niet willen verkopen. Maar als je de kranten leest, weet je het maar nooit. Als er echt een goed bod komt, dan kunnen ze waarschijnlijk geen 'nee' zeggen."

Volgens Noorse bronnen verlangt het in financiele problemen verkerende Vålerenga een hoog bedrag voor de spits, die nog tot 31 december 2016 vastligt. Kjartansson: "Na het huidige seizoen verwacht ik dat ze veel geld vragen. Ik ben belangrijk voor het team en ze willen me niet kwijt. Ik ken de prijs niet, maar ik begrijp ze overigens heel goed."

Stig-Ove Sandnes, de algmeen directeur van Vålerenga, bevestigt het verhaal van Kjartansson: "Ons doel is om goed team te creeren. Wij geloven dat dit essentieel is om ons uit deze economische situatie te halen. Tegelijkertijd weten we dat wanneer er een hoog bod binnenkomt, we dat moeten overwegen. Momenteel is er nul concrete interesse."

Wedstrijdbeelden van Vålerenga tegen Strømsgodset IF zijn hier te zien.

Foto: Valerenga IF

Lees meer: