Kinderen gaven doorslag bij transfer Bruma: "Familie dichtbij"

Jeffrey Bruma kwam deze winter over van het Turkse Kasimpasa om de geblesseerde Sven van Beek te vervangen. De transfer naar SC Heerenveen kwam mede vanwege zijn kinderen tot stand.

"Onze kinderen worden ouder, de oudste is nu zes en gaat naar school, maakt vriendjes. Dan wil je niet dat hij continu van woonplaats en school moet veranderen", vertelt Bruma aan Voetbal International. Je kinderen komen op een gegeven moment gewoon boven je eigen voorkeuren te staan. Ik had nog wel kunnen bedenken van: een avontuurtje in de Verenigde Staten, of nog wat verdienen in Qatar, maar je hebt niet alleen meer met jezelf te maken." "Na Kasimpasa is het juiste moment om terug te keren, dat hadden mijn partner en ik een tijdje geleden al besloten. Toen kwam dus Heerenveen. Nu gaat mijn oudste zoon naar een Nederlandse school, is familie dichtbij. Dat is voor ons allemaal erg mooi." Ook de gesprekken met de technische leiding deden Bruma goed. "De gesprekken met Ferry de Haan en Kees van Wonderen waren positief. Van zowel de leiding als de trainer kreeg ik het gevoel dat ze me heel graag wilden hebben. Het beeld dat de trainer schetste sprak me ook aan: we spelen ergens voor, namelijk de play-offs om Europees voetbal. Dat gaf wel energie. Ik had ervoor kunnen kiezen om mijn tijd bij Kasimpasa uit te zitten, maar als sporter wil je gewoon spelen." "Dit is een win-win voor mij en de club. De club zocht naar een ervaren verdediger doordat Sven van Beek zwaar geblesseerd was geraakt en ik kan weer lekker voetballen en mezelf opnieuw presenteren. Wat er na dit seizoen gebeurt: nog geen idee. Zeg nooit nooit in de voetballerij, maar het is mijn intentie om de komende jaren in de Eredivisie te blijven spelen", sluit Bruma af.

Lees meer: