Kik Pierie mist duel met SC Heerenveen: "Was er héél ziek van"

Kik Pierie
Kik Pierie Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Excelsior. De Friezen staan dan niet tegenover voormalig SC Heerenveen-speler Kik Pierie. De 23-jarige verdediger liep eerder dit seizoen een voetbalblessure op en is dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer inzetbaar.

"Een blessure komt nooit op het juiste moment, maar ik zat net in een lekkere en goede flow bij de club", vertelt Pierie in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin hier en keek ernaar uit om weer een jaar in de Eredivisie te spelen. Dan komt de klap hard aan."

Pierie, die door Excelsior definitief werd overgenomen van Ajax, raakte in de voorbereiding geblesseerd. "Een peesblessure, ik wist meteen dat het foute boel was", geeft hij aan. "Toen het gebeurde was ik er héél ziek van. Maar ik moet zeggen dat ik best snel weer doorging, je moét wel. Ik zei tegen mijn vriendin: het is hartstikke vervelend allemaal, maar aan medelijden heb je niks. Ik heb liever dat we een plan maken om terug te keren in plaats van de handdoek in de ring te gooien. Je stelt doelen en gaat weer verder."

"Nu verloopt het hersteltraject gewoon volgens plan, het gaat goed. Fysiek kan ik hier en daar wat stapjes in de goede richting zetten", aldus Pierie, die vooruitgang boekt. "Eerst liep ik op krukken met grote skischoenen en moest ik veel mijn pootje omhoog houden. Een peesblessure moet eerst goed herstellen. Inmiddels kan ik al op een loopband joggen, dat geeft de burger moed. Mijn focus ligt op de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Alles ervoor zie ik als een heel grote bonus.

Lees meer:
0 reacties