Kik Pierie mist duel met SC Heerenveen: "Was er héél ziek van"

Kik Pierie
Kik Pierie Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Excelsior. De Friezen staan dan niet tegenover voormalig SC Heerenveen-speler Kik Pierie. De 23-jarige verdediger liep eerder dit seizoen een voetbalblessure op en is dit kalenderjaar waarschijnlijk niet meer inzetbaar.

"Een blessure komt nooit op het juiste moment, maar ik zat net in een lekkere en goede flow bij de club", vertelt Pierie in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin hier en keek ernaar uit om weer een jaar in de Eredivisie te spelen. Dan komt de klap hard aan."

Pierie, die door Excelsior definitief werd overgenomen van Ajax, raakte in de voorbereiding geblesseerd. "Een peesblessure, ik wist meteen dat het foute boel was", geeft hij aan. "Toen het gebeurde was ik er héél ziek van. Maar ik moet zeggen dat ik best snel weer doorging, je moét wel. Ik zei tegen mijn vriendin: het is hartstikke vervelend allemaal, maar aan medelijden heb je niks. Ik heb liever dat we een plan maken om terug te keren in plaats van de handdoek in de ring te gooien. Je stelt doelen en gaat weer verder."

"Nu verloopt het hersteltraject gewoon volgens plan, het gaat goed. Fysiek kan ik hier en daar wat stapjes in de goede richting zetten", aldus Pierie, die vooruitgang boekt. "Eerst liep ik op krukken met grote skischoenen en moest ik veel mijn pootje omhoog houden. Een peesblessure moet eerst goed herstellen. Inmiddels kan ik al op een loopband joggen, dat geeft de burger moed. Mijn focus ligt op de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Alles ervoor zie ik als een heel grote bonus.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
16/12
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
13/01
PEC Zwolle
20:00
SC Heerenveen
vr
19/01
Excelsior
20:00
SC Heerenveen
zo
28/01
SC Heerenveen
12:15
AZ
za
3/02
Fortuna Sittard
18:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
8 SC Heerenveen 14 -3 19
9 PEC Zwolle 14 -3 17
10 Excelsior 14 -3 16
11 Fortuna Sittard 14 -9 16
Bekijk de hele stand