Kenneth Zandvliet: "Riemer stond hier binnen, dat vind ik geweldig"

Kenneth Zandvliet
Kenneth Zandvliet Foto: © Pro Shots

Kenneth Zandvliet is de nieuwe hoofdscout van SC Heerenveen en heeft een goede eerste indruk van de club. Zandvliet heeft al even mee kunnen kijken met Ferry de Haan en maakte ook Riemer van de Velde en Foppe de Haan al even mee.

"Ik ben blij dat ik stiekem een beetje mee mocht kijken met Ferry de Haan bij de transfer van Sahraoui. Ik heb zo'n zeven wedstrijden van hem bekeken. Dat is echt zo'n speler die bij Heerenveen past", vertelt Zandvliet aan Omrop Fryslân. SC Heerenveen maakt sowieso een goede indruk op de nieuwe hoofdscout. "Riemer stond op een gegeven moment op een ochtend hier binnen. Dat vind ik geweldig."

"Dat deed Foppe trouwens een paar weken daarvoor ook. Dat is hartstikke goed. Je wil wel in een bepaald patroon werken", gaat Zandvliet verder. "Ik weet niet of ik hem dáár een plezier mee zou doen. Sparren over voetbal met zo'n grootheid en met iemand met zoveel ervaring, dan zeg ik in principe: graag. Ik hoop wel echt dat-ie nog eens komt. Dat meen ik echt."

Zandvliet was eerder ook werkzaam als 'leadscout' bij de Engelse gigant Chelsea FC. "Noem het in het Nederlands maar een hoofdscout. Je komt daar binnen en pakt alle prijzen. De Europa League, de Champions League, de Supercup, de wereldbeker. In Engeland wordt scouting echt gewaardeerd. Dat kan hier nog beter. Bij Chelsea ging het niet meer om talenten identificeren. Daar ging het vooral om de beste spelers halen", aldus Zandvliet.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand