Kenneth Perez: "SC Heerenveen zou een mooie optie voor hem zijn"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Orange Pictures

Kenneth Perez is normaliter vrij kritisch als analist, maar kan wel waardering opbrengen voor oud-assistent-trainer van SC Heerenveen Alex Pastoor. De huidig hoofdtrainer van Almere City hanteert een realistische speelstijl met de Eredivisionist.

"Ik ben misschien een van de weinigen die kan waarderen hoe hij dit seizoen met Almere City speelt", vertelt Perez in Trouw. "Het is heel resultaatgericht. Pastoor krijgt momenteel het stempel van 'verdedigende trainer', maar dat vind ik echt onterecht. Hij laat zijn elftal spelen naar de mogelijkheden. Echt knap. Wie weet kan hij, als hij daar de spelers voor heeft, zijn ploegen ook wel mooi, aanvallend voetbal laten spelen."

"Dat weet ik niet. Een toptrainer zie ik niet zo in hem", gaat de Deen verder. "Nee, ik vind hem wel een grappige man, een character. Pastoor is een beetje een semi-intellectueel die wat anders is dan de rest van de Eredivisietrainers, waardoor het altijd wel vermakelijk is om naar hem te luisteren. SC Heerenveen zou misschien een mooie optie voor hem kunnen zijn."

"AZ? Nee, dat zie ik niet snel gebeuren, omdat zij net een nieuwe trainer hebben. En eerder was Pastoor assistent van Marco van Basten bij AZ, maar toen Van Basten stopte, kwam hij niet heel loyaal over en stond hij meteen klaar om het over te nemen. Al telt dat helemaal niet meer nu. In de voetballerij hebben mensen het geheugen van een goudvis", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties