Kees van Wonderen: "Ze hebben ons er heel slecht uit laten zien"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

Het was voor SC Heerenveen donderdagavond een avond om snel te vergeten. De ploeg van trainer Kees van Wonderen verloor in eigen huis met 0-8 van PSV.

"We hebben een ongelooflijk goed PSV gezien", zegt trainer Kees van Wonderen tegenover Omrop Fryslan. "We weten wat hun mogelijkheden zijn, dat ze Champions League-deelnemer zijn, dat ze de terechte kampioen zijn. Ze hebben dat vandaag met een griffel ondertekend. Ze hebben ons er heel slecht uit laten zien. We zijn op alle fronten afgetroefd."

Heerenveen kreeg al vanaf het begin voetballes. Al binnen 15 minuten stond het 0-3. "Dan is het overleven en hopen dat je niet tegen een nog grotere nederlaag aan loopt. Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund", stelt de trainer. "Ik heb niet het gevoel dat het onwil was. Ze hebben het verschil in kwaliteit blootgelegd. Dat heb ik nog niet eerder zo ervaren, dat een team in staat is het verschil in zulke grote cijfers uit te drukken."

Voor Heerenveen zijn er nog drie wedstrijden te spelen en is er zelfs nog een klein kansje op de play-offs. "We moeten hier een streep onder zetten", zegt Van Wonderen. "Je moet niet gaan huilen om wedstrijden die je hebt verloren, want daar kan je niets meer mee. Het gaat weer om de volgende. We hebben vandaag een les gehad van een ploeg die vele malen beter was dan ons, dat is de realiteit."

Lees meer:
0 reacties