VIDEO | Kees van Wonderen eerlijk: "Je maakt je soms wel zorgen"

Kees van Wonderen in het Abe Lenstra Stadion
Kees van Wonderen in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen zag SC Heerenveen zaterdag de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding verliezen van FC Metz. De hoofdtrainer van de Friezen geeft aan zich soms wel zorgen te maken over zijn ploeg.

"Ik probeer altijd lichtpuntjes te zien en ergens vrolijk van te worden. Of dat ook lukt? Af en toe", vertelt Van Wonderen aan Omrop Fryslân. "Er zat van alles in, in deze voorbereiding. Je kijkt vooral naar de samenstelling van het elftal. Je wilt zo snel mogelijk met een complete selectie aan de slag. Maar dat is niet zo. Dan kun je je daar wel heel druk overmaken, maar dat heeft niet zoveel zin. Dat is in deze tijd niet zo. Dat is nou eenmaal de situatie in Nederland."

"Er zat van alles in, in deze voorbereiding", gaat de oefenmeester verder. "Je kijkt vooral naar de samenstelling van het elftal. Je wilt zo snel mogelijk met een complete selectie aan de slag. Maar dat is niet zo. Dan kun je je daar wel heel druk overmaken, maar dat heeft niet zoveel zin. Dat is in deze tijd niet zo. Dat is nou eenmaal de situatie in Nederland."

Van Wonderen had eventuele versterkingen liever al bij de selectie gehad, maar weet dat hij geduld moet hebben. "Je maakt je soms wel zorgen. Je wilt altijd sneller dan het kan en je moet soms geduld hebben dat je niet hebt. Iedereen wil zo snel mogelijk een goed elftal hebben. Ik kan bonken op de deur wat ik wil, dat heeft niet zoveel zin. We zijn bezig om daar goede invulling aan te geven, maar dat heeft geduld en tijd nodig", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties