VIDEO | Kees van Wonderen eerlijk: "Je maakt je soms wel zorgen"

Kees van Wonderen in het Abe Lenstra Stadion
Kees van Wonderen in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen zag SC Heerenveen zaterdag de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding verliezen van FC Metz. De hoofdtrainer van de Friezen geeft aan zich soms wel zorgen te maken over zijn ploeg.

"Ik probeer altijd lichtpuntjes te zien en ergens vrolijk van te worden. Of dat ook lukt? Af en toe", vertelt Van Wonderen aan Omrop Fryslân. "Er zat van alles in, in deze voorbereiding. Je kijkt vooral naar de samenstelling van het elftal. Je wilt zo snel mogelijk met een complete selectie aan de slag. Maar dat is niet zo. Dan kun je je daar wel heel druk overmaken, maar dat heeft niet zoveel zin. Dat is in deze tijd niet zo. Dat is nou eenmaal de situatie in Nederland."

"Er zat van alles in, in deze voorbereiding", gaat de oefenmeester verder. "Je kijkt vooral naar de samenstelling van het elftal. Je wilt zo snel mogelijk met een complete selectie aan de slag. Maar dat is niet zo. Dan kun je je daar wel heel druk overmaken, maar dat heeft niet zoveel zin. Dat is in deze tijd niet zo. Dat is nou eenmaal de situatie in Nederland."

Van Wonderen had eventuele versterkingen liever al bij de selectie gehad, maar weet dat hij geduld moet hebben. "Je maakt je soms wel zorgen. Je wilt altijd sneller dan het kan en je moet soms geduld hebben dat je niet hebt. Iedereen wil zo snel mogelijk een goed elftal hebben. Ik kan bonken op de deur wat ik wil, dat heeft niet zoveel zin. We zijn bezig om daar goede invulling aan te geven, maar dat heeft geduld en tijd nodig", aldus Van Wonderen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand