Kees van Wonderen over transferperiode: "We missen klootzakken"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Orange Pictures

Kees van Wonderen beseft dat SC Heerenveen een wisselvallig seizoen doormaakt. Op bezoek bij PSV kwam men bijvoorbeeld nog op een 1-3 voorsprong, terwijl men een week eerder niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Excelsior. Toch staart Van Wonderen zich niet blind op de resultaten.

"Tegelijk moet ik naar het hele plaatje blijven kijken: waar zijn we dit seizoen begonnen?", vertelt Van Wonderen aan de Leeuwarder Courant. "En wat is er binnen onze selectie gebeurd? Zo is Amin Sarr in de winterstop vertrokken. Andries Noppert en Sven van Beek raakten geblesseerd. Dat zijn onomstotelijke vastigheden, waardoor de stabiliteit uit ons elftal verdween. Want vanaf dat moment krijgen we veel goals tegen. Dat komt niet omdat de backs te aanvallend spelen, het centrale duo niet goed staat of omdat de middenvelders niet met hun man meelopen."

"Het komt ook niet omdat we niet fit genoeg zijn, en daardoor in de eindfase ineenstorten", gaat de oefenmeester verder. "De data wijzen uit dat het met onze fitheid goed zit. Anders buigen we de uitwedstrijden tegen FC Twente en NEC toch ook niet om in de slotfase? Nee, We krijgen de goals elke keer op een andere manier tegen. Dat maakt het ook tot een moeilijk oplosbaar probleem. We missen klootzakken. De spelers vinden dat zelf ook, hoor."

"We hebben behoefte aan een jongen die het regelt op het veld. Die zegt: tot hier en niet verder. We willen daar in de transferperiode op handelen, zodat we straks andere spelers meer in hun kracht kunt zetten. Er gaat deze zomer wel het een en ander gebeuren binnen onze selectie. We hebben gehuurde spelers en voetballers met aflopende contracten. Enkele jongens die nu niet veel spelen willen bovendien een nieuw avontuur aangaan", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand