Kees van Wonderen maakt de balans op: "Acceptabel, veel meegemaakt"

Kees van Wonderen en Ron Jans
Kees van Wonderen en Ron Jans Foto: © Orange Pictures

Het seizoen voor SC Heerenveen eindigde zondagmiddag in Enschede met een kansloze 4-0 nederlaag tegen FC Twente. Het was tegenvallend voor Kees van Wonderen dat zijn elftal niet langer in de wedstrijd kon blijven, maar over het gehele seizoen gezien is de oefenmeester gematigd tevreden.

"Zij hebben meer kwaliteit", concludeert Kees van Wonderen bij ESPN. "Dat zag je in de heenwedstrijd ook, maar toen lukte het ons om er meer een wedstrijd van te maken. Dat lukte ons vandaag niet, ook omdat we verdedigend niet onze beste dag hadden, dan zie je het verschil."

Nu het seizoen is afgelopen kan Van Wonderen de balans opmaken. "Als je kijkt naar de achtste plaats waarop we geëindigd zijn, dan is dat acceptabel, gezien de plek die we als club op dit moment innemen", is de trainer van mening. "We hebben dit seizoen veel meegemaakt. Een kanteling in de winter qua systeem en speelwijze die ertoe leidde dat we aanvallender gingen spelen, maar ook meer goals tegen kregen."

"Het vertrek van Amin Sarr, de blessures van Andries Noppert en Sven van Beek hebben ook een rol gespeeld", vervolgt Van Wonderen. "Daar stond de komst van jongens als Daniel Karlsbakk, Pelle van Amersfoort, Ché Nunnely en Osame Sahraoui tegenover. Het is daardoor een winter geweest waarin veel gebeurd is. Uiteindelijk zijn we vanuit die transformatie minder stabiel geworden."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand