Kees van Wonderen: "Je wilt graag iets meer competitief zijn"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen hield zaterdag AZ in Alkmaar op een gelijkspel en dat is een uitstekend resultaat voor de ploeg van Kees van Wonderen. De trainer had echter graag gezien dat het punt niet alleen werd behaald door vechtlust, maar dat zijn ploeg ook voetballend beter mee zou kunnen met AZ.

"Het is een zwaarbevochten punt", legt Van Wonderen direct na afloop uit. "Je komt hier goed weg. Een compliment voor de vechtlust en voor de manier waarop we overeind blijven. AZ creëert de eerste helft een hoop. In de tweede helft konden we wat druk wegnemen door beter te staan. Maar we hebben een punt veroverd hier.”

De beginfase van SC Heerenveen was uitstekend. “Dan wil je wel dat je dat wat vaker volhoudt. Ik vond in de eerste helft dat we veel te veel aan het reageren waren op AZ. We waren steeds te laat en gingen heel erg terug. Ik vond het de tweede helft wat beter. Maar al met al was het een zwaarbevochten punt."

Ook zag de coach dat Xavier Mous zich onderscheidde bij zijn ploeg. "Hij kon zich onderscheiden vandaag met een aantal prima reddingen. Vandaag zat het in dat opzicht een klein beetje mee. Het kan ook anders lopen, dat is ook helder. Maar je wilt iets meer competitief zijn. Ook meer en langer aan de bal zijn, dat lukte niet goed genoeg vandaag. Het is echt op vechtlust dat je een punt overhoudt hier", besluit Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand