Kees Van Wonderen: "Je merkt dat de energie er niet meer is"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelt dit weekend de laatste competitiewedstrijd van het seizoen bij Sparta Rotterdam. Hier verdedigen de Friezen de tiende plaats.

De Rotterdammers hebben zich al geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal, maar kunnen nog stijgen naar de zevende plaats. Dat betekent dat ze in ieder geval in de eerste ronde een thuiswedstrijd spelen. Voor SC Heerenveen valt er sportief niets meer te halen in de Eredivisie.

Het enige wat de Friezen kunnen doen is de tiende plaats vasthouden en dat zou de club nog wel kunnen helpen, vertelt trainer Kees van Wonderen. “Dat is natuurlijk geen tastbare prijs. Maar als je het hebt over televisiegelden, dan lijkt me dat zeker van belang. Vorig jaar heeft dat de club anderhalf miljoen euro extra aan inkomsten opgeleverd, dus dat is aanzienlijk,” vertelt hij tegenover Omrop Fryslân.

Toch merkt de oefenmeester dat niet bij iedereen nog zoveel motivatie is. “Bij sommigen merk je dat de energie er niet meer is. Dat heb ik ook besproken met de jongens. Als je niet kan leveren wat je moet leveren, geef dat dan aan. En een aantal heeft dat gedaan, dus daar gaan we wel naar kijken", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties