Kees van Wonderen: "Ik hoopte op een succesvollere periode"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen hoopte op een meer succesvolle periode bij SC Heerenveen, dat liet de coach weten in gesprek met de Leeuwarder Courant.

In gesprek met de krant geeft Van Wonderen aan dat zijn periode bij de Friezen niet is geworden wat hij ervan verwachtte. “Ik hoopte op een succesvollere periode. Je wilt met deze club in de top-8 eindigen. Het eerste jaar is ons dat gelukt. Dit seizoen niet. Even los van de eindklasseringen: ik kwam twee jaar geleden naar Heerenveen voor een uitdaging. Ik wilde meehelpen aan het bouwen aan de club die Heerenveen vroeger was, de club waar ze nu weer naartoe willen. Maar dat bouwproces, als je het zo wilt noemen, of de ontwikkeling die je wilt zien? Nee, dat is er niet uitgekomen zoals ik wilde.”

Ook weet hij enkele oorzaken te benoemen. “Dan moet je kijken wie waar verantwoordelijk voor is. Dat geldt voor de spelers. Maar ook voor de trainersstaf en het management. Natuurlijk heb je niet overal invloed op. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vorm van individuele spelers, of momenten tijdens wedstrijden die net wel of juist net niet goed vallen. En natuurlijk zijn er ook best dingen die de voorbije jaren wél goed zijn gegaan.

Ook weet hij te benoemen wat wel goed is gegaan. “We hebben gewerkt aan het professionaliseren van de voetbaltak. Zowel aan het creëren van een prestatief klimaat als de faciliteiten. We hebben een paar mooie uitgaande transfers gedaan. We hebben vorig seizoen alle derby’s gewonnen. Maar kijk je naar prestaties, ontwikkeling van het elftal en de positie op de ranglijst? Dan hadden we, denk ik, in brede zin beter kunnen presteren”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties