Kees van Wonderen: "Het publiek keerde zich tegen ons, logisch"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen en SC Heerenveen zijn na het einde van dit seizoen niet meer aan elkaar verbonden. De hoofdtrainer vertrekt na twee seizoenen bij de club, mede door een verschil in mening met het bestuur van SC Heerenveen.

"We denken anders over de samenwerking en hebben niet dezelfde gedachte in hoe we het elftal en de club willen opbouwen en vormgeven. Dan moet ik dit besluit nemen", vertelt Van Wonderen voor de camera van ESPN. "Het is een ongelooflijk leerzame periode geweest. Er is heel veel gebeurd, met veel wisselingen in de spelersgroep. Dit seizoen hadden we het elftal pas laat rond en hebben we moeilijke periodes gekend."

"De prestaties zijn wisselend geweest en het publiek heeft zich tegen ons gekeerd. Het is logisch dat dit gebeurt. Ik vind SC Heerenveen nog steeds een fantastische club", gaat hij verder. Volgens Van Wonderen staat zijn vertrek los van de gesprekken die de club voerde met Maurice Steijn. "Dat is toevallig. We hebben afgesproken dat we met elkaar zouden gaan spreken."

"Ik heb toen aangeven dat ze hun licht moesten opsteken bij andere trainers. Dat hebben ze ook gedaan. Na een aantal gesprekken hebben we deze beslissing genomen. Het zat er al aan te komen. Dit is iets wat langer speelt", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties