Kees van Wonderen: "Eigenlijk zag ik dat vanaf het begin al"

Kees van Wonderen en Paul Simonis
Kees van Wonderen en Paul Simonis Foto: © Orange Pictures

Paul Simonis gaat bij Go Ahead Eagles beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De oud-assistent van de Friezen wordt in gesprek met Voetbal International bewierookt door Kees van Wonderen, die de afgelopen vier jaar met het samenwerkte. 

"Natuurlijk zijn er altijd dingen die je als persoon anders zou doen dan de ander, maar we sloten goed op elkaar aan en dachten vaak hetzelfde over zaken", vertelt Van Wonderen. "Dat moet ook wel, omdat je anders niet prettig kan samenwerken. Dat betekent niet dat we exact hetzelfde zijn als trainer. Paul gaf echt wel zijn mening."

"Als hij ergens anders over dacht, bijvoorbeeld over de keuze voor een speler of het aanvliegen van een wedstrijd, dan zei hij het gewoon", legt hij uit. "Dan volgde er soms een discussie en kwam je samen tot een plan. Dat is ook nodig. Die dynamiek is ook het mooie aan het vak. Soms is een discussie helemaal niet erg, maar als je iedere dag tegenover elkaar staat, dan werkt het niet."

Van Wonderen weet dat Simonis toe was aan een volgende stap. "Eigenlijk zag ik dat vanaf het begin al, maar je moet er ook even aan wennen. Nu is hij klaar om hoofdtrainer te worden. Er komt heel veel bij kijken. Het is niet zomaar even een training geven en klaar. Er wordt veel van je gevraagd, zo veel andere dingen dan alleen training geven.

"Paul heeft het bij Go Ahead een keer van me overgenomen toen ik ziek was. Dan ervaar je pas wat het is. Toen vond hij het ook nog fijn om op het tweede plan te zitten. Dit jaar nam hij het bij Heerenveen tegen Almere City weer een keer over toen ik ziek was en zei hij later dat het deze keer anders voelde. Hij merkte dat hij wist wat het inhoudt, wat erbij komt kijken en zei: “Hier ben ik aan toe, nu moet ik het zelf doen.” Dat is ook vooral wat hij nu moet doen. De dingen ervaren, vlieguren maken", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand