Kees van Wonderen eerlijk: "Daar word ik wel eens moedeloos van"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk in Waalwijk tegen RKC. De Friezen hadden lang de controle over de wedstrijd, kwamen vroeg in de tweede helft op voorsprong, maar alsnog ging het mis. Na de goal van RKC in de 69ste minuut verloor Heerenveen wat de controle.

"Aan de eindfase houd ik wel een rotgevoel over omdat we hem zo hadden kunnen verliezen", zegt trainer Kees van Wonderen tegen Omrop Fryslân. "Dat je dan zo een tegengoal krijgt, daar word ik wel eens moedeloos van." Tijdens de wedstrijd kreeg Van Wonderen overigens een gele kaart, iets wat hem niet vaak overkomt. "Ik zeg honderdduizend keer tegen mezelf: laat de scheidsrechters met rust."

"Die hebben al zo'n moeilijke taak. Bemoei je er niet mee, laat hen het spel bepalen." Maar na een gele kaart van Bochniewicz vroeg in de tweede helft kon hij zich niet inhouden. "Dan zie je dat moment, terecht, maar geef hem dan in de eerste helft aan de andere kant ook", aldus Van Wonderen over de beslissing van de scheidsrechter.

Lees meer:
0 reacties