Kees van Wonderen: "Dit zou best iets terugkerends kunnen zijn, ja"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © BSR Agency

Trainer Kees van Wonderen koos er zondag voor om Hussein Ali als rechtsbuiten tegen gebruiken tegen FC Volendam. Een opvallende tactische keuze van de trainer van SC Heerenveen. Van Wonderen geeft aan dat zijn ploeg in eerdere wedstrijden problemen had met de restverdediging, onder andere tegen Go Ahead Eagles.

"En daarvoor hebben we wedstrijden gehad tegen Excelsior, Sparta, noem ze maar op", begint Van Wonderen in Voetbal International. "Wedstrijden waarvan de omgeving denkt dat we dat wel eventjes gaan fiksen, maar waarin wij tegen een organisatie aanlopen waartegen we heel moeilijk een opening kunnen vinden. En als we dan de bal niet hadden, waren we uit balans bij het verdedigen."

Van Wonderen ging met zijn technische staf om de tekentafel. "Je gaat kijken naar wat de mogelijkheden zijn om dat op te lossen en zo zijn we op Hussein gekomen. Ik zeg niet dat dit het Ei van Columbus is, dat dit nu dé manier is tegen dit soort tegenstanders, maar het zou best iets terugkerends kunnen zijn, ja."

"Ik heb dit eerder ook al eens gedaan bij Go Ahead Eagles, toen we met Mats Deijl of Boyd Lucassen hangend speelden. Bij Feyenoord heb je het dit seizoen ook gezien, met Bart Nieuwkoop. Soms kies je hiervoor, maar heus niet altijd. Je kijkt altijd naar jezelf, maar ook naar de tegenstander, en naar de mogelijkheden om ze pijn te doen. Dan maak je daarin een keuze", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties