Van Wonderen 'beloont' spelers SC Heerenveen: "Waren ze toch al"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen won zaterdagavond met 1-3 bij Vitesse en dat zorgde voor een tevreden hoofdtrainer Kees van Wonderen. Voor de camera's van ESPN noemde hij de overwinning een geweldige teamprestatie.

Wanneer de verslaggever van ESPN vraagt naar het gevoel van Van Wonderen zijn dit voornamelijk opluchting en blijdschap. "Dit zijn natuurlijk belangrijke wedstrijden en punten om hier weg te komen. Om na een achterstand de wedstrijd nog om te buigen geeft natuurlijk een bevrijdend gevoel."

Na een wat stroef begin, waarin Heerenveen zoals gezegd ook op achterstand kwam, namen de Friezen na een kwartier het heft in handen. Van Wonderen: "We moesten denk ik even in de wedstrijd komen, ook omdat zij anders op het veld stonden dan wij verwacht hadden. Pas later in de wedstrijd kregen wij hier grip op, en konden we gebruik maken van bijvoorbeeld onze snelle jongens op de buitenkant die een-op-een stonden."

De wat moeilijk scorende ploeg kreeg het vandaag wel voor elkaar. "Vandaag viel het wel goed, vorige week schiet je binnenkant paal en vliegt hij er weer uit", refereert Van Wonderen naar de verloren wedstrijd tegen Ajax vorige week. "Al met al was het vandaag een geweldige teamprestatie. Ik heb in de kleedkamer gezegd dat de jongens morgen vrij zijn, maar dat waren ze toch al", grapt Van Wonderen. Aankomend weekend staat er geen wedstrijd op het programma in verband met het interlandprogramma.

Lees meer:
0 reacties