Kees Van Wonderen: "Die momenten moeten wij beter benutten"

Kees van Wonderen
Kees van Wonderen Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen is tevreden over de vechtlust die SC Heerenveen heeft getoond bij Heracles (0-2). Wel geeft hij tegenover ESPN toe dat ze het duel eerder hadden kunnen beslissen.

In de wedstrijd kwamen de Friezen af en toe in kansrijke positie om een kans te creëren in de omschakeling. Daar lieten ze dat echter wel na. Ook Van Wonderen zag dat. "Je zit makkelijker als je de 0-2 eerder maakt. Je moet die momenten dat je uitbreekt en er ruimtes liggen beter benutten en bespelen."

Ook geeft hij toe dat Heracles net zo goed de gelijkmaker had kunnen maken. "Het veldspel lag heel dicht bij elkaar. Die goal kan altijd vallen. We zijn op vechtlust en wilskracht ook in de organisatie overeind gebleven. We hadden gebruik kunnen maken van de grote ruimtes die er waren; hadden we het eerder en beter uit kunnen spelen."

Ook geeft deze zege weer perspectief voor de rest van het seizoen. "Je hebt nog vier wedstrijden en staat vier punten achter op de nummer negen. We wilden graag in het spoor blijven en tot het laatst mee te strijden om de play-offs. Dat hebben we gedaan. Ik vind het leuk om te zien dat een team vechtlust toont want daar begint het mee. Dat stemt mij tevreden", aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties