Kees van Wonderen analyseert: "Hij had toen niet de mindset"

Kees van Wonderen in het Abe Lenstra Stadion
Kees van Wonderen in het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Kees van Wonderen is sinds maart van dit jaar hoofdtrainer bij SC Heerenveen. Met bewondering volgt hij de prestaties van 'zijn' doelman op het WK, Andries Noppert.

In een interview met ESPN analyseert de hoofdtrainer van Heerenveen de kersvers international van Oranje: "Ik ben zeker trots op hem, na alles wat hij heeft meegemaakt. Dat hij nu eerste keeper is bij het Nederlands Elftal op een WK en dat hij zich daar prima staande houdt, dat is prachtig om te zien.
Wij vinden het een geweldige keeper, hij heeft geweldige voorwaarden en hij keept nog niet zo lang op een hoog niveau. Vanaf het moment dat hij is gaan keepen heeft hij een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en die maakt hij nog steeds."

Van Wonderen denkt nog terug aan de tijd dat Noppert binnenkwam bij Heerenveen en anders in het leven stond dan nu: "Hij had toen niet de mindset om ook bij ons te komen in de zin van, ik ben de eerste keeper. Hij leek zich te berusten in zijn rol. Vanaf het moment dat zijn kans kwam is hij gaan keepen. En dan zie je per wedstrijd dat hij zich ontwikkelt."

Louis van Gaal zette de doelman van Heerenveen na het selecteren direct in de basis. Van Wonderen vindt dit opmerkelijk: "Er zijn niet veel trainers of bondscoaches die dat op dat moment zouden durven, Van Gaal durft dat wel en dat vind ik van lef getuigen. Aan het begin ging het alleen maar of het goed zou gaan, maar nu is dat omgedraaid. Hij laat nu zien dat hij over extra kwaliteiten bezit.

Een mogelijke transfer in de winter ziet Van Wonderen er nog niet zo snel komen: "Wellicht in de zomer als er clubs op zoek zijn naar een keeper met voorwaarden zoals Andries zich heeft laten zien, dan snap ik dat ze daarvoor komen. Ik zie het eerlijk gezegd niet zo snel in de winter gebeuren. Maar als er een club in nood is of dat ze ver voor hem willen gaan, we zien het wel", besluit Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
9 NEC 19 3 23
10 RKC Waalwijk 18 -2 22
11 Go Ahead Eagles 18 -6 19
Bekijk de hele stand