Karlsbakk onder de loep: "Pas dan kun je zeggen of het een miskoop is"

Daniel Karlsbakk weet nog altijd geen indruk te maken in het shirt van SC Heerenveen. De Noorse spits krijgt dan ook weinig speelminuten, en dus lijkt een verhuurperiode het beste voor de aanvaller. Is Karlsbakk nu al een miskoop? Clubwatcher Roelof de Vries reageert.

"Hij is nog geen miskoop", zegt De Vries bij de Sportcast. "Hij is nog steeds maar twintig jaar oud. Jongens van die leeftijd moet je even de tijd geven. Ik denk dat je hem nog anderhalf jaar moet geven. Pas dan kun je zeggen of het een miskoop is. Het meest ideale is dat hij het komende halfjaar verhuurd wordt, zodat hij aan spelen toekomt. Maar dat ligt ook aan de blessure van Ion Nicolaescu."

"Dan kan Karlsbakk doelpunten maken, en daarna de strijd aangaan met Nicolaescu of Pelle van Amersfoort. Dan kun je hem meer vertrouwen geven en doelpunten laten maken. Dat heeft een spits nodig." Bestaat er een kans dat Karlsbakk vrijdag mag beginnen tegen Excelsior? De Vries: "Ik zie dat niet gebeuren."

"Ik vind dat risico te groot bij hem." Heeft SC Heerenveen een spitsenprobleem, aangezien Karlsbakk nog niet goed genoeg lijkt te zijn? De Vries: "Heerenveen heeft een spitsenprobleem, al ligt dat nog wel aan de ernst van de blessure van Nicolaescu. Ze hebben drie spitsen, dus ze gaan ook niet zomaar een nieuwe spits halen", aldus Roelof de Vries.

Lees meer:
0 reacties