"Kan Sven van Beek na dit seizoen weer een stapje hogerop?"

Sven van Beek
Sven van Beek Foto: © Pro Shots

Het Algemeen Dagblad spreekt bij SC Heerenveen over een 'grijs seizoen met schaarse lichtpuntjes' tot nu toe. Er werd ook gesproken over een eerste seizoenshelft die 'niet goed en niet slecht' te noemen was.

"Soms zijn er lichtpuntjes, zoals het sprankelende spel van buitenspeler Anthony Musaba tegen Ajax en het punt dat de ploeg van trainer Johnny Jansen pakte tegen PSV (1-1)", aldus clubwatcher Frank Molema bij het Algemeen Dagblad. "Ook vierde Heerenveen groot feest nadat het rivaal Cambuur in Leeuwarden versloeg: 1-2. Maar zorgen zijn er ook: het voetbal is zelden leuk om naar te kijken."

Molema benadrukt ook het belang van een nieuwe spits in de selectie van SC Heerenveen. "Door de Veerman-miljoenen kan technisch directeur Ferry de Haan de markt op. Topscorer Henk Veerman heeft al tijden geen concurrentie en als hij wegvalt, moet coach Jansen een beroep doen op middenvelder Siem de Jong in de punt van de aanval. De Haan krijgt het deze maand toch nog druk, want ook over de toekomst van Jansen moet een besluit worden genomen. De Haan en de oefenmeester gaan eind deze maand in gesprek", constateert de clubwatcher.

Volgens Molema is centrale verdediger Sven van Beek een speler die tijdens de tweede seizoenshelft in de gaten gehouden moet worden. "In september werd hij uitgelachen na wéér een eigen doelpunt, maar Sven van Beek is een zekerheidje in de Heerenveen-defensie. Met zijn onverzettelijkheid maakt hij indruk. Van Beek is ‘pas’ 27 jaar; is Heerenveen zijn niveau of kan hij na dit seizoen toch weer een stapje hogerop?"

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 NEC 6 0 7
10 Heracles Almelo 5 -2 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 4 1 5
15 Vitesse 5 -6 3
Bekijk de hele stand