Kampioensduel in Heerenveen? "Mocht Feyenoord punten laten liggen"

Luuk de Jong
Luuk de Jong Foto: © BSR Agency

Met nog zes wedstrijden te gaan staat PSV negen punten voor op achterligger Feyenoord. De Eindhovenaren hebben in de afgelopen 28 Eredivisiewedstrijden negen punten laten liggen, dus het kampioenschap lijkt zo goed als binnen. De vraag is dus niet of PSV kampioen wordt, maar wanneer. Er bestaat een scenario waarbij de Eindhovense club een kampioenswedstrijd gaat spelen in Heerenveen.

Rik Elfrink zocht het uit en zette alle scenario's op een rijtje. Wanneer wordt PSV kampioen? "Als beide ploegen voorlopig alles blijven winnen, kan dat op zijn vroegst op 5 mei", schrijft de clubwatcher in het Eindhovens Dagblad. "PSV speelt dan thuis tegen Sparta, een wedstrijd die begint om 12.15 uur."

"Mocht Feyenoord de komende duels nog een keer punten laten liggen en PSV wint alles, dan kan PSV het kampioenschap ook op 25 april al binnenhalen", vervolgt Elfrink. "De club speelt dan uit bij SC Heerenveen. In theorie kan PSV ook op 13 april nog de titel pakken, maar dat scenario lijkt wel erg onwaarschijnlijk", aldus Rik Elfrink.

Het duel tussen SC Heerenveen en PSV begint donderdag 25 april om 18.45 uur, een wedstrijd die mogelijk dus in het teken kan staan van het kampioenschap van de Eindhovenaren. De verkoop voor het duel tegen PSV begint vrijdag 5 april om 9.00 uur.

Lees meer:
0 reacties