"Kalou kijkt echt heel positief terug op zijn tijd in Heerenveen"

Bonaventure Kalou bij SC Heerenveen
Bonaventure Kalou bij SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

Jeroen Kelderhuis en Matthijs van Eeuwen zijn namens Nederland ambassadeur en plaatsvervangend ambassadeur in Ivoorkust. De twee Friezen zijn daar een bekende van een oud-voetballer van SC Heerenveen. 

Kelderhuis en Van Eeuwen hebben regelmatig contact met Bonaventure Kalou. De 46-jarige voormalig rechtsbuiten speelde van 2008 tot 2010 voor SC Heerenveen en had met een doelpunt en de beslissende strafschop een groot aandeel in de bekerwinst op FC Twente in 2009. Inmiddels is hij vicevoorzitter van de Ivoriaanse voetbalbond.

Ook roert Kalou zich steeds meer in de politiek als speciaal adviseur van de president en burgemeester van de stad Vavoua. "Hij wil echt iets terugdoen voor zijn land, net als zijn broer Salomon trouwens, ook een goede voetballer. Dat is heel mooi", vertellen de twee diplomaten uit Friesland aan de Leeuwarder Courant. "Kalou kijkt echt heel positief terug op zijn tijd in Heerenveen. Dat wist ik al. Het leuke is: ik ben daar naar school gegaan, hij heeft er gevoetbald. En nu zien wij elkaar in zijn stad."

Lees meer:
0 reacties