Joure trots op Noppert: "Hij is normaal, daar houden we hier van"

Andries Noppert tussen Virgil van Dijk (l) en Matthijs de Ligt (r)
Andries Noppert tussen Virgil van Dijk (l) en Matthijs de Ligt (r) Foto: © Pro Shots

Andries Noppert speelt tot nu toe een uitstekend WK. De doelman van SC Heerenveen keept alsof zijn basisplaats in Oranje de normaalste zaak van de wereld is. In Joure zorgt elk WK-duel van de lokale held voor een volksfeest. Het epicentrum van de Noppert-manie is Café De Stam. Eigenaar Niels Yntema kent Noppert goed.

"Ik heb zijn nummer en alles. Hij is een doodgoeie jongen, een allemansvriend", zegt Yntema tegen Voetbal International. "Hij kan met iedereen goed, doet niet moeilijk. Gewoon lekker, hats, gezellig. Noppert is normaal, daar houden we hier van. Niet dat overdrevene. Je hoopt zo dat het goed gaat voor hem. Hij moet eigenlijk niet een blunder gaan maken. En als het gebeurt, gebeurt het. Boeit niet!"

Yntema draagt tijdens de WK-duels een 'Noppert Army'-shirt. De eigenaar richtte de fanclub op. "Er komt een jongen uit Joure in het Nederlands elftal. Als je dát niet gaat supporten, dan weet ik het ook niet meer. Dit is meer dan fantastisch. Het leeft gigantisch hier."

Yntema is eigenlijk fan van Feyenoord en is van mening dat Justin Bijlow hoort te keepen. "Noppert in Oranje, dat kon ik me niet voorstellen. Niemand niet. Dit verwacht je ook niet van een jongen uit Joure. Maar dit is natuurlijk nog veel mooier. En hij maakt het helemaal waar."

"Hij is op dit moment één van de betere keepers op het WK. En dan mag hij wel bij Heerenveen zitten en zogenaamd heel ver weg wonen, dat maakt niks uit. Hij doet het goed en wij zijn trots op hem", zo besluit Yntema.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
4/02
FC Utrecht
20:00
SC Heerenveen
zo
12/02
SC Heerenveen
14:30
Feyenoord
zo
19/02
SC Cambuur
12:15
SC Heerenveen
za
25/02
SC Heerenveen
18:45
RKC Waalwijk
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
9 NEC 19 3 23
10 RKC Waalwijk 18 -2 22
11 Go Ahead Eagles 18 -6 19
Bekijk de hele stand