Jouke de Vries stopt als stadionspeaker: "Na 36 jaar is het genoeg"

Jouke de Vries
Jouke de Vries Foto: © Screenshot SC Heerenveen TV YouTube

Jouke de Vries stopt als stadionspeaker van SC Heerenveen. De thuiswedstrijd tegen Vitesse van aanstaande zondag is de wedstrijd dat de iconische stem te horen is in het Abe Lenstra Stadion. Na 36 jaar heeft De Vries besloten om afscheid te nemen. Door een longontsteking moest de omroeper al een paar wedstrijden overslaan.

Maar zijn gezondheid is niet de reden waarom hij stopt, benadrukt de inwoner van De Knipe. "Dat gaat nu een beetje op de loop, maar dat is absoluut niet zo", zo vertelt De Vries in gesprek met de Leeuwarder Courant. Toch heeft de stadionspeaker wel gekwakkeld met zijn gezondheid. In 2017 werd bij hem kanker ontdekt. Hij herstelde van die ziekte. "Ik ben nu zo gezond als een vis. Al merk ik wel dat ik sneller moe ben."

Wat is dan de reden dat De Vries stopt? "Het is mijn liefhebberij, maar ik vind het na 36 jaar genoeg. Die keuze moet je maken op het moment dat je het nog leuk vindt. Je moet voorkomen dat mensen naar je toekomen en zeggen dat het genoeg is geweest."

De laatste jaren wisselt De Vries de thuiswedstrijden af met Andries Ophof. Volgens De Vries hebben de twee een andere stijl. "Andries is wat meer de objectieve journalist. Ik ben een onverbeterlijke optimist. Een pleaser", aldus Jouke de Vries, die zondag na 36 jaar stopt als stadionspeaker van SC Heerenveen. Tige tank Jouke!

Lees meer:
0 reacties