Jorna duidelijk: "Jansen aan de kant zetten zou de domste zet zijn"

Johnny Jansen
Johnny Jansen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen krijgt de laatste tijd steeds meer kritiek te verwerken. Columnist Edward Jorna is het niet met die kritiek eens en vindt dat de clubman het uitstekend doet bij de Friese club.

"Onder leiding van opiniemaker Johan Derksen en zijn kompanen wordt het spel van Heerenveen - en dus de trainer - steeds vaker met de grond gelijk gemaakt", schrijft Jorna in het Friesch Dagblad. "Dat mag, want de heren worden betaald voor het verkondigen van scherpe meningen. Probleem is echter dat de kijkers hetzelfde gaan roepen, zonder zich verder in de materie te verdiepen."

Jorna ziet dat Jansen veel kritiek krijgt op sociale media. "Johnny Jansen 'zit' niet op de sociale media. Dat is maar goed ook. Toch krijg hij de kritiek wel mee. Zo hoor je de trainer vrijwel nooit meer de woorden 'stappen maken' uitspreken. Lolbroeken hadden van Janssens stokpaardje een videofilmpje gemaakt. Niet erg, we leven in een vrij land, maar wel flauw."

"Maar ach", vervolgt Jorna. "Johnny Jansen, vader van een dochter van ruim één jaar, heeft belangrijker zaken aan zijn hoofd. Met een middelmatige selectie moet hij ervoor waken dat Heerenveen in ieder geval niet in degradatiegevaar komt."

"Dat doet hij nu al anderhalf seizoen uitstekend", gaat de columnist verder. "Johnny Jansen aan de kant zetten - de geluiden hoor je soms - zou de domste zet zijn die de leiding van Heerenveen zou kunnen doen. Zijn opvolger zou een erfenis van jewelste op zijn bord krijgen."

Jorna besluit: "Ja, als er één man binnen de poorten van het Abe Lenstra Stadion is die het verdient om tot 'man van het jaar' uitgeroepen te worden dan is het Johnny Jansen wel. Met op korte afstand trouwens gevolgd door Ferry de Haan, de bescheiden nieuwe technische man."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand