Jorna blikt vooruit: ''Is het omdat ik Heerenveen nul kans geef?''

Edward Jorna schrijft in het Friesch Dagblad wekelijks een stukje over SC Heerenveen en de verslaggever laat weten dat hij zich zorgen maakt. De binding met de club uit Friesland neemt af doordat er al maanden geen supporters meer welkom zijn in de voetbalstadions. 

"Ik weet niet hoe u het u vergaat, maar ik voel dat ik wegdrijf", schrijft hij. "Ik weet nog hoe mijn zoon en ik vorig jaar een sterkte-zwakte-analyse maakten van Feyenoord, hoe we onszelf dagenlang moed inspraken en hoe we elkaar na die verfoeide 0-1 in de kwartfinale bij elkaar moesten rapen. En kijk nu eens. O ja: vanavond Ajax. Is ook zo. Goed dat je het zegt", aldus Jorna. 

"Is het omdat ik Heerenveen nul kans geef? Is het omdat ik Ajax als club verafschuw omdat er in Nederland veel te veel dikke mannen in een veel te klein Ajax-shirt rondlopen? Of is het gewoon omdat ik het niet mis, dat ‘doelleaze gedraaf achter in bal oan’, zoals een oud-oom het altijd zei. En dat alles ook nog eens in een kaal en leeg stadion. En nu vraag ik me dus serieus af: komt het ooit weer goed met mij?"

"Als het straks weer mag, wil ik dan eigenlijk nog wel? Hoe voelen anderen dat dan? En wat gaan al die - met alle respect - oudere supporters doen? Durven zij zich straks nog wel in een grote menigte te bewegen? En wat moet ik denken van de circa 5500 verkochte kaartjes (virtueel) à vijf euro voor het duel van vanavond. Is dat hoopgevend? Of juist teleurstellend? Vragen, vragen, vragen. Ik wil niet wegdrijven", benadrukt hij. "Een één-nulletje vanavond. Dat zou al een stuk helpen", besluit Jorna hoopvol. 

Klik hier om zijn volledige verhaal te lezen. 

Lees meer: