'Jordy Buijs kan terugkeren naar Nederland dankzij interesse KKD-club'

Jordy Buijs voor SC Heerenveen
Jordy Buijs voor SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Jordy Buijs (35) kan rekenen op interesse van ADO Den Haag. De voormalige verdediger van SC Heerenveen, Roda JC, De Graafschap en NAC Breda liet Nederland in 2016 achter zich en is vanaf februari transfervrij, omdat zijn contract bij het Japanse Fagiano Okayama afloopt.

ADO Den Haag zou hier graag gebruik van maken en heeft al een aanbieding gedaan aan de 35-jarige verdediger, meldt Voetbal International. Enkele weken geleden bood hij zich aan bij NAC Breda, maar zijn oude club ging niet op dit aanbod in. In Den Haag wordt hij herenigd met trainer Darije Kalezic. ADO zou ook nog Alex Schalk (31), Nick Marsman (33) en Jens Toornstra (34) aan de selectie willen toevoegen.

Eerder speelde Buijs in Japan voor Kyoto Sanga, V-Varen Nagasaki en Tokushima Vortis. Ook speelde hij nog in Australië voor Sydney FC en in Roemenië voor Pandurii Targu Jiu. In Nederland doorliep hij de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij gezien werd als een groot talent. Voor SC Heerenveen kwam hij in totaal zestien keer in actie.

Lees meer:
0 reacties