Jong SC Heerenveen vergeet de Derby van het Noorden te winnen

Jong SC Heerenveen heeft dinsdagmiddag de Derby van het Noorden van Jong FC Groningen niet weten te winnen. Op Corpus den Hoorn werd het 1-1, maar de Friese formatie van trainer Ronnie Pander blijft bovenaan staan.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar kregen beide teams geen grote kansen. In de 41e minuut kreeg Jens Odgaard een grote kans, maar zijn schot ging maar een metertje over. Vlak voor de rust wist Heerenveen toch een doelpunt te prikken. Na een handsbal van FC Groningen benut Hajal de toegekende strafschop.

In de tweede helft gebeurt er niet veel en het lijkt er dan ook op dat Jong Heerenveen de drie punten gaat pakken. Tot de allerlaatste minuut, als Jong FC Groningen de gelijkmaker maakt. Jens Odgaard schiet daarna zelfs nog een bal op de lat via een vrije trap, maar het mocht niet zo zijn voor Jong SC Heerenveen.

Opstelling Jong Heerenveen: Doornbusch; Adney, De Bruijn, Høegh, Woudenberg; Akujobi, Espejord (46' Nunumete), Hajal; Driouech, Odgaard, M. Westra.