Jong-A-Pin: "Welke oud-voetballer gaat er nou bij Gassan werken?"

Calvin Jong-A-Pin namens SC Heerenveen
Calvin Jong-A-Pin namens SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Calvin Jong-A-Pin zette onlangs een punt achter zijn voetbalcarrière. De oud-speler van SC Heerenveen voetbalde de laatste elf jaar in Japan, maar keerde terug naar Nederland en werkt nu in een luxe juwelierszaak in Amsterdam.

Jong-A-Pin begon in Japan met het verzamelen van horloges. "Eerst kocht ik horloges als statussymbool", vertelt de oud-verdediger in gesprek met de NOS. "Maar als je langer in de watch-game zit, ga je juist het ambachtelijke ontzettend waarderen."

Hij verdiende goed in Japan en kon daardoor investeren in exclusieve designerhorloges. Jong-A-Pin ging in Nederland aan de slag bij juwelier Gassan. "Ik ben er een soort vliegende keep. Ik heb misschien wel talent en zeker een netwerk in deze business, maar toch moet ik natuurlijk nog heel veel leren. Dit is een nieuw hoofdstuk aan mijn verhaal. Welke oud-voetballer gaat er nou bij Gassan werken?"

Jong-A-Pin moet wel wennen aan een baan van negen tot vijf. "In het voetbal leer je toe te werken naar piekmomenten, maar nu moet ik me richten op de langere termijn. Dat begint steeds beter te lukken", aldus de oud-prof, die zijn eigen horlogeverzameling nog in Japan heeft liggen uit angst voor diefstal in Amsterdam. "Ik ga sowieso snel weer die kant op. Japan is thuis geworden."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in SC Heerenveen komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op SC Heerenveen (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
11/11
Vitesse
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand