Jong-A-Pin: 'Dit type voetbal past niet bij mij' (Update)

Het is Calvin Jong-A-Pin niet gelukt een contract af te dwingen bij het Deense Odense BK. De 24-jarige transfervrije verdediger, die met Heerenveen niet tot overeenstemming kon komen over verlenging van zijn contract, was afgelopen week op proef bij de Deense club uit de hoogste divisie. Deze club meldt nu op haar eigen site dat het besloten heeft Jong-A-Pin geen contract aan te bieden.

Via de amateurs van Zeeburgia en eerstedivisionist Volendam kwam Jong-A-Pin in 2006 bij Heerenveen terecht. Na een seizoen verhuurd te zijn aan Vitesse, waar hij tot 30 competitieduels kwam, keerde Jong-A-Pin afgelopen seizoen terug bij Heerenveen. Door zijn sterke spel in de voorbereiding wist hij een basisplaats te veroveren en zorgde hij er mede voor dat nieuwkomer Youssef El-Akchaoui verhuurd werd aan VVV.

Update 1 juli 2011 (17:05 uur): In gesprek met Omrop Fryslân laat Jong-A-Pin weten dat de oorzaak van de 'breuk' gelegen is in het type spel van Odense BK. De verdediger was het met de clubleiding al in grote lijnen eens over een tweejarig contract, maar zag daar na vijf stagedagen toch vanaf. Jong-A-Pin: "Dit type voetbal past niet bij mij".

Lees meer: