Johnny Jansen geeft De Boer advies: ''Daar zou ik voor kiezen''

Het Nederlands elftal heeft zich als groepswinnaar al geplaatst voor de achtste finales, maar maandagavond speelt Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië. Bondscoach Frank de Boer kan ervoor kiezen om spelers te gaan sparen.

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen geeft De Boer advies. "Gevoelsmatig zeg ik: doe niet te veel concessies aan je basisopstelling", zegt Jansen in de Leeuwarder Courant. "Tenzij er jongens zijn met pijntjes, waardoor hun inzetbaarheid onzeker is. Dan heb je nu de luxe om deze spelers te sparen."

"Maar bovenal zou ik ervoor kiezen om door te gaan op de ingeslagen weg, zodat je je speelwijze kunt verbeteren. Zeker omdat Oranje nog maar relatief kort in dit 5-3-2-systeem speelt", aldus Jansen, die op de rem wil trappen na de zeges op Oekraïne en Oostenrijk.

"Oranje heeft absoluut nog niet tegen de beste landen van dit toernooi gespeeld", geeft Jansen aan. "Straks meten we ons met de wereldtop. Willen we tegen landen als Frankrijk, Duitsland, Italië of België een kans maken, dan moet er echt een tandje bij. Wat dat betreft is Noord-Macedonië een mooie kans om de speelwijze verder te ontwikkelen. En daar heb je dus veelal dezelfde spelers voor nodig."

[PREMIUM] Tijdens het EK geven vier noordelijke kopstukken uit het betaalde voetbal beurtelings hun visie op de actualiteit. Vandaag: SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen https://t.co/Iw5Qd5oiKZ

— Sportredactie LC (@LC_Sport) June 21, 2021

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand