Johnny Jansen: "Deze discussie hadden we bij Heerenveen ook met Joey"

Joey Veerman en Johnny Jansen (2021)
Joey Veerman en Johnny Jansen (2021) Foto: © Orange Pictures

Joey Veerman is dit seizoen één van de betere spelers in de Eredivisie. PSV-trainer Peter Bosz vindt dat de oud-SC Heerenveen-speler moet stoppen met opzichtig balen na een mislukte actie of pass. De middenvelder moet sneller omschakelen. Johnny Jansen, voormalig Heerenveen-trainer, herkent veel in de woorden van Bosz.

"Deze discussies die Bosz nu kennelijk met hem voert, hadden we bij Heerenveen ook met Joey", zegt Jansen tegen de Leeuwarder Courant. "Hij had vaak een rouwmoment als iets niet lukte. We konden Joey daarin coachen, absoluut. Alleen hing dat wel van het moment af."

Jansen vervolgt: "Liep het niet tijdens een wedstrijd? Dan was Joey de eerste die baalde, van zichzelf en van zijn omgeving. Op die momenten kwam de boodschap minder goed aan dan wanneer je doordeweeks even met ‘m ging zitten."

De kans bestaat dat Veerman aankomende zomer een transfer gaat maken naar het buitenland. Jansen: "PSV is momenteel Europese subtop. Joey houdt zich daar heel goed staande. In balbezit is hij nu al klaar voor een stap hogerop."

"Verbetert hij zich ook nog op het omschakelen na balverlies? Dan weet ik zeker dat hij een hoger niveau aankan", aldus Jansen. SC Heerenveen heeft een doorverkooppercentage van tien procent bedongen en kan dus flink cashen bij een transfer van Veerman.

Lees meer:
0 reacties