Johnny Jansen blikt terug: "Dat gevoel overheerste bij mij

Johnny Jansen in het Abe Lenstra
Johnny Jansen in het Abe Lenstra Foto: © BSR Agency

In 2019 kwam de droom van Johnny Jansen uit toen hij hoofdtrainer van SC Heerenveen werd. De oefenmeester herinnert nog goed hoe blij hij was met het nieuws.

In het seizoen 2018/2019 kon Jansen alvast wennen als interim toen hoofdtrainer Jan Olde Riekerink in april ontslagen werd. "Dat was spannend, maar ik had bovenal zo'n leeg gevoel dat de trainer weg was. Dat gevoel overheerste bij mij", vertelt Jansen in SC Heerenveen TV. "Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ze het mij wilden doen. Toen dacht ik ook 'prima', dan is dat de volgende stap en gaan we de komende wedstrijden dat samen doen."

Zo werd Jansen, voorheen al jeugdtrainer in Heerenveen, van assistent ineens eindverantwoordelijke. "Het was zaak om me goed te presenteren, maar daar ben ik wel mezelf in geweest. Ik ben in die vijf wedstrijden niet anders geweest dan daarna", vertelt de huidige trainer van PEC Zwolle. Die zomer vroeg de club of Jansen de nieuwe hoofdtrainer wilde worden. "Prachtig, dat is wat ik gedroomd heb. Toen was ik enorm blij", reageert hij.

Lees meer:
0 reacties