Johan Derksen snapt Pastoor niet: "Als ik naar zijn cv kijk..."

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Alex Pastoor heeft eerder deze week besloten om na dit seizoen te vertrekken bij Almere City. Johan Derksen snapt niets van de keuze van de oud-speler en assistent-trainer van SC Heerenveen om Almere te verlaten. De analist vindt dat Pastoor langer bij de club uit Flevoland had moeten blijven, in plaats van te gokken op een grotere club.

"Die Alex Pastoor doet het hartstikke goed met Almere", begint Derksen bij Vandaag Inside. "Die heeft daar aangetoond dat dat clubje recht heeft op Eredivisievoetbal. Het is een groeistad, dus er ontstaan steeds meer mogelijkheden."

De analist vervolgt: "Nu heeft hij voor het eerst een keer succes en dan zegt hij niet: 'Ik teken drie jaar bij en ik ga doorbouwen aan die club.' Maar dan denkt hij: 'Ik ga vroeg bekendmaken dat ik stop, dan komt er wel een grote club voor mij."

Derksen is onder de indruk van de prestaties van Pastoor bij Almere City, maar vindt dat de trainer zichzelf overschat door te vertrekken uit Flevoland. "Als ik naar zijn cv kijk, moet hij heel blij zijn met Almere. Het klikte harstikke goed, niets dan lof. Dan had hij die club mee verder uit moeten bouwen", aldus Johan Derksen. Pastoor was eerder onder andere trainer bij Excelsior, NEC, AZ en Sparta.

Lees meer:
0 reacties